Inhoud bewerken

Onze diensten

Neem direct contact met ons op

Archeas is er voor uw Finance.
Wij helpen u graag verder!

Problematische schulden in de horeca: Kan het tij gekeerd worden? 

Problematische schulden in de horeca

Problematische schulden in de horeca: Kan het tij gekeerd worden? 

Dat de horeca het lastig heeft, wisten velen al. Met personeelskosten die sneller stijgen dan de omzet, is het slechts een kwestie van tijd voordat problemen zich aandienen. Nu komt het CBS in een recent rapport met een zorgwekkende boodschap. Volgens dit onderzoek ervaart 12% van de horecabedrijven hun schuldenlast als problematisch. Dit cijfer vertegenwoordigt niet alleen een statistiek; het weerspiegelt de dagelijkse realiteit van veel horecaondernemers, die elke dag strijden om hun passie en droom levend te houden. 

 

De realiteit van schulden in de horeca 

Financieel beheer is vaak een struikelblok in de horeca. Of u nu een klein café, een gezellige bistro of een trendy start-up runt, de balans vinden tussen inkomsten en uitgaven is een continue uitdaging. Schulden kunnen ontstaan door noodzakelijke investeringen, onvoorziene uitgaven of eenvoudigweg door perioden van lagere inkomsten. De meeste schulden in de horeca ontstaan door een toename van de schuldenlast, die in bijna de helft van de gevallen als problematisch wordt ervaren.

Vooral in de logiesverstrekking, zoals hotels en vakantiehuisverhuurders, is een hogere schuldenlast dan vorig jaar gemeld. Eet- en drinkgelegenheden ervaren de schuldenlast vaker als problematisch. Wat betreft de vooruitzichten voor de horecabranche in 2024, is het sentiment minder positief gestemd dan gemiddeld in alle bedrijfstakken, met name bij eet- en drinkgelegenheden. Er worden minder investeringen en een omzetdaling verwacht. 

 

Herkenbare verhalen uit de praktijk 

Laten we eens kijken naar de ervaringen van twee horecaondernemers. Emma, eigenaresse van een koffiebar, ziet zich geconfronteerd met stijgende huurprijzen en personeelskosten. Aan de andere kant hebben we Pieter, wiens restaurant goed loopt, maar die worstelt met een oude lening die zijn winstmarges drukt. Hun verhalen weerspiegelen de uitdagingen waar velen in de horeca mee kampen. Maar betekent dit het einde? Nee, met goede partners kan het tij gekeerd worden.  

 

Archeas: Uw financiële steun en toeverlaat 

In deze tijden van financiële onzekerheid kan Archeas.com een baken van hoop zijn. Wij begrijpen de unieke uitdagingen van kleinere ondernemingen in de horeca en bieden concrete, toegankelijke oplossingen. 

 1. Financiële planning: Onze experts ondersteunen u bij het opstellen van een robuust financieel plan om te werken aan robuuste doelstellingen en het waarborgen van de continuïteit van de onderneming.  
 2. Schuldenbeheer: Wij helpen u een strategie te ontwikkelen om uw schulden effectief te beheren en te verminderen. 
 3. Cashflowbeheer: Samen werken we aan een plan om uw inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen. 
 4. Toegang tot financiering: Ontdek met ons de mogelijkheden voor financiering die passen bij uw bedrijfsgrootte en ambities. 
 5. Rendementsverbeteringen: Wij voeren een grondige financiële analyse uit en helpen u bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verbeteren van uw rendement. Hierdoor kan de onderneming weer winstgevend(er) worden.  

  

De voordelen van samenwerken met Archeas 

Wij vinden niets belangrijker dan het succes en continuïteit van uw onderneming. Wij begrijpen dat het een hele stap is om hulp te zoeken, maar uw groei is onze ambitie. Archeas staat voor langdurige partnerschappen en relaties. Hierdoor bieden wij onze diensten tegen, soms wel, minder dan de helft van marktconforme tarieven aan. Dit laat wel zien dat wij willen investeren in langdurige relaties. Samen bouwen wij aan uw onderneming. Door samen te werken met Archeas, kunt u profiteren van: 

 • Vermindering van financiële stress. 
 • Verbeterde cashflow en winstgevendheid. 
 • Persoonlijk en begrijpelijk financieel advies. 
 • Nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. 
 • Een financiële sparringpartner die écht betrokken is.  
 • Lage tarieven. 

 

Neem de eerste stap 

Bent u een horecaondernemer die worstelt met financiële uitdagingen? Wacht niet tot het te laat is. Neem vandaag nog contact op met Archeas voor een vrijblijvend gesprek. Samen vinden we een weg uit de financiële uitdagingen en zetten we koers naar een succesvolle toekomst. 

 

Uw succes is ons doel 

In de horeca kan het beheren van financiën overweldigend zijn, maar u hoeft het niet alleen te doen. Met de juiste ondersteuning en strategieën kunt u de uitdagingen aangaan en uw bedrijf laten bloeien. Archeas staat klaar om u op deze reis te begeleiden. Met onze scherpe tarieven investeren wij graag in de toekomst van uw onderneming.  

Onderneem nu actie voor een financieel gezonde toekomst. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan uw succes! 

Deel dit bericht

Recente berichten

Samenwerken? We denken graag met u mee!