Inhoud bewerken

Onze diensten

Neem direct contact met ons op

Archeas is er voor uw Finance.
Wij helpen u graag verder!

Nieuwe dienst: Ondernemingsplan met strategische focus

Ondernemingsplan

Nieuwe dienst: Ondernemingsplan met strategische focus

In de bruisende wereld van ondernemerschap, waar financiële stabiliteit en doordachte strategieën de sleutel zijn tot succes, willen we bij Archeas een nieuwe dienst met u delen. Het is onze missie om gespecialiseerde financiële kennis beschikbaar te stellen voor iedere ondernemer. Daarom gaan wij onze expertise in bedrijfsfinanciën en financiële strategie nu combineren met het maken van ondernemingsplannen. Ondernemingsplannen met een zeer gedetailleerd financieel plan, oog voor de toekomst en een optimale strategie.

 

Het ondernemingsplan: Uw gids naar groei

Een ondernemingsplan, ook wel bekend als een businessplan, is meer dan alleen een document met doelstellingen, methoden en stappen. Het is uw strategische routekaart, uw gedetailleerde gids over hoe en wanneer u uw bedrijfsdoelen kunt bereiken. Als u dit plan door Archeas laat maken, krijgt u niet alleen een uniek en gedetailleerd ondernemingsplan, maar ook een financiële sparringpartner voor de toekomst. Zo kunnen we samen groeien en werken aan een succesvolle toekomst.

 

De Archeas aanpak

Met ons specialisme in corporate finance kunnen wij een ondernemingsplan maken dat een stap verder gaat dan het gemiddelde ondernemingsplan. Wij stellen ondernemingsplannen op met een focus op diepgaande bedrijfsanalyse en strategische planning. Laten we eens duiken in hoe deze dienst concrete problemen kan oplossen en waarde kan toevoegen aan uw onderneming.

 1. Verbeterde strategische planning
  Start-ups en MKB’s hebben behoefte aan duidelijkheid. Onze dienst biedt een gedetailleerde routekaart voor zakelijke groei, gebaseerd op grondige financiële en operationele analyses. Het resultaat? Realistische doelen en effectieve strategieën.
 2. Financieel inzicht en gezondheid
  Ons plan biedt diepgaand inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf. Hierdoor kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen over investeringen, kostenbeheer en prijsstelling. Het identificeren van financiële risico’s en kansen leidt tot verbeterd cashflowbeheer en winstgevendheid.
 3. Risicobeheer
  Een gedetailleerde SWOT-analyse helpt u de zwakke punten en bedreigingen van uw bedrijf te identificeren. Hiermee kunt u plannen maken voor een veerkrachtiger bedrijfsmodel, beter bestand tegen marktvolatiliteit en onvoorziene gebeurtenissen.
 4. Aantrekkelijkheid voor investeerders en financiers
  Een goed opgesteld ondernemingsplan vergroot de geloofwaardigheid en professionaliteit van uw bedrijf. Het biedt investeerders duidelijke, overtuigende informatie over de haalbaarheid en het groeipotentieel van uw onderneming.
 5. Marktinzicht en concurrentievoordeel
  Onze marktanalyse helpt u uw doelmarkt beter te begrijpen en onderscheid te maken van concurrenten. Dit resulteert in effectievere marketingstrategieën en een sterke positionering in de markt.
 6. Operationele efficiëntie en optimalisatie
  Efficiënte bedrijfsprocessen zijn cruciaal, vooral voor kleinere bedrijven. Ons plan identificeert inefficiënties, leidt tot kostenbesparingen en verbetert operationele efficiëntie.
 7. Langetermijnvisie en duurzaamheid
  Wij helpen u een langetermijnvisie te ontwikkelen, gericht op duurzaamheid en voortdurende groei. Dit is van vitaal belang voor het waarborgen van de levensvatbaarheid en het succes van uw bedrijf op de lange termijn.

 

Onze belofte

Onze belofte aan u is helder: we leveren een op maat gemaakt, strategisch en financieel doordacht plan dat de basis legt voor duurzaam succes, groei en stabiliteit van start-ups en kleinere MKB-ondernemingen.

 

Waarom Archeas?

Nu vraagt u zich vast af hoe onze expertise in bedrijfsfinanciën (corporate finance) van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw ondernemingsplan. Dat begrijpen wij en lichten dat daarom graag toe:

 • Maatwerk en diepgaande analyse: Onze consultants bieden maatwerk, rekening houdend met de unieke behoeften van uw bedrijf. Diepgaande analyses zorgen voor een grondig begrip van de bedrijfsomgeving.
 • Expertise in corporate finance: Gespecialiseerde kennis stelt ons in staat gedetailleerde financiële plannen te ontwikkelen, inclusief cashflowbeheer, investeringsanalyse en financieringsstrategieën.
 • Strategische focus: Wij richten ons niet alleen op het heden maar ook op toekomstige groeimogelijkheden en strategieën. We helpen bij het identificeren van langetermijndoelstellingen.
 • Risicobeheer en duurzaamheid: Onze uitgebreide SWOT-analyse en risicobeoordelingen zorgen voor anticipatie op potentiële uitdagingen, bouwend aan een duurzaam bedrijfsmodel.
 • Ondersteuning bij financiering en investeringen: Een goed ondernemingsplan verhoogt de kans op succes bij financiering of investeerders. Wij geven advies en begeleiding.
 • Operationele efficiëntie en optimalisatie: Ons plan helpt bij het identificeren van inefficiënties, leidend tot kostenbesparingen en verbeterde prestaties.
 • Focus op kernactiviteiten: Door ons in te schakelen voor het opstellen van een ondernemingsplan, kunt u zich richten op kernactiviteiten terwijl wij zorgen voor een professioneel plan.
 • Transparantie en duidelijkheid: Een helder gestructureerd ondernemingsplan biedt transparantie naar alle stakeholders.

 

Het proces

Ieder bedrijf is natuurlijk uniek en daarom leveren wij altijd maatwerk. In de meeste maatwerk ondernemingsplannen volgen wij een gedetailleerd proces om bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun financiële prestaties en rendement, wat cruciaal is voor het opstellen van een effectief ondernemingsplan. Dit proces kan als volgt worden omschreven:

 1. Initiatie en inleidend onderzoek:
  • Doelstellingen begrijpen: Een gesprek met de bedrijfseigenaar of het managementteam om de doelstellingen, uitdagingen en kansen te begrijpen.
  • Gegevensverzameling: Verzamelen van alle relevante financiële en operationele gegevens, inclusief jaarrekeningen, operationele rapporten en marktonderzoeken.
 2. Grondige bedrijfsanalyse:
  • Financiële analyse: Diepgaande beoordeling van de winst- en verliesrekening, balans en kasstromen om de financiële gezondheid van het bedrijf te begrijpen.
  • Operationele analyse: Onderzoeken van de operationele processen om inefficiënties en knelpunten te identificeren, inclusief supply chain, personeelsbeheer, voorraadbeheer en andere bedrijfsactiviteiten.
  • Marktanalyse: Analyseren van de markt om groeikansen en nieuwe inkomstenstromen te identificeren, inclusief het bestuderen van concurrenten, klanten en branche-trends.
 3. Strategische doelstellingen vaststellen:
  • Doelen stellen: Specifieke doelen bepalen zoals het verhogen van de winstgevendheid, optimaliseren van werkkapitaal, kostenreductie of het vergroten van marktaandeel.
  • Strategische planning: Ontwikkelen van een strategie met tactieken, acties en tijdlijnen om de vastgestelde doelen te bereiken.
 4. Implementatie op maat:
  • Implementatieplan: Opstellen van een gedetailleerd plan met verantwoordelijkheden, resources en deadlines.
  • Betrokkenheid team: Samenwerken met het interne team van het bedrijf voor de implementatie van de strategie, inclusief training en begeleiding.
 5. Monitoring en voortdurende verbetering:
  • Voortdurende evaluatie: Het proces wordt continu geëvalueerd en gemeten tegen de vooraf vastgestelde doelen.
  • Aanpassingen en optimalisatie: Aanpassingen aan de strategie op basis van monitoring om ervoor te zorgen dat het bedrijf op koers blijft voor het bereiken van zijn doelen.

Naast deze stappen omvat het proces van Archeas ook het verzamelen en analyseren van financiële gegevens, het uitvoeren van een SWOT-analyse, trendanalyse, scenarioanalyse en het rapporteren van bevindingen met aanbevelingen. Deze analyses vormen de basis voor het opstellen van een gedegen ondernemingsplan dat aansluit bij de specifieke behoeften en doelstellingen van het bedrijf.

 

Start vandaag nog met het realiseren van uw doelen: neem contact op

Nu horen wij u denken, de expertise en de hoeveelheid werk die zo’n ondernemingsplan is, zal vast heel erg duur zijn? Nou, nee! Wij willen graag investeren in het succes van uw onderneming en een duurzaam partnerschap. De prijs is daarom op dit moment slechts €750,- voor een zeer compleet ondernemingsplan. Wij staan klaar om met u de weg naar financiële groei te bewandelen. Benieuwd hoe wij uw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht

Recente berichten

Samenwerken? We denken graag met u mee!