Inhoud bewerken

Onze diensten

Neem direct contact met ons op

Archeas is er voor uw Finance.
Wij helpen u graag verder!

De Nederlandse economie krimpt met 0,2 procent, derde kwartaal van economische terugval

Nederlandse economie

De Nederlandse economie krimpt met 0,2 procent, derde kwartaal van economische terugval 

 Het recente rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de Nederlandse economie toont een alarmerende trend: een krimp van 0,2% in het derde kwartaal van 2023, wat het derde opeenvolgende kwartaal van economische krimp markeert​​. Deze krimp is voornamelijk te wijten aan verminderde investeringen in vaste activa, zoals vervoermiddelen, machines en gebouwen, en een daling in voorraadmutatie. De uitvoer van goederen en diensten kende een daling van 1,6%, terwijl de invoer nog sterker daalde met 2,3%, wat wijst op een verslechtering van de handelsbalans. 

Deze economische terugval heeft significante implicaties voor ondernemers. Bedrijven in sectoren zoals energie, cultuur, sport, recreatie en overige diensten ondervinden de meeste hinder, wat zich vertaalt in een daling van de toegevoegde waarde in deze bedrijfstakken​. Deze uitdagingen benadrukken de noodzaak voor ondernemers om hun financiële strategieën te herzien en aan te passen aan de veranderende economische omstandigheden. 

In deze context kunnen de corporate finance diensten van Archeas van onschatbare waarde zijn. Archeas kan ondernemers helpen door: 

  1. Financiële herstructurering en schuldmanagement: Adviseren over hoe schulden het best geherstructureerd kunnen worden om de financiële druk te verlichten. 
  2. Investeringsoptimalisatie: Begeleiden bij het maken van strategische investeringsbeslissingen, vooral in een tijd waarin traditionele investeringskanalen onder druk staan. 
  3. Risicobeheer: Assisteren bij het identificeren en beheersen van financiële risico’s die gepaard gaan met een onzekere economische omgeving. 
  4. Liquiditeitsbeheer: Adviseren over hoe de cashflow te optimaliseren en te zorgen voor voldoende liquiditeit om operationele uitdagingen aan te gaan. 

Daarnaast biedt Archeas een speciale promotie aan: de eerste 100 opdrachten ontvangen 50% korting. Dit initiatief is ontworpen om ondernemers aan te moedigen proactieve stappen te ondernemen in het beheer van hun financiën en biedt een toegankelijke ingang tot deskundige financiële advisering. 

Dit is een cruciaal moment voor ondernemers om hun aanpak aan te passen en innovatieve strategieën te omarmen. Met de hulp van Archeas kunnen ondernemers niet alleen de huidige uitdagingen het hoofd bieden, maar ook een sterkere en meer veerkrachtige financiële toekomst opbouwen. 

Versterk uw financiële positie nu en bereid u voor op de toekomst. Neem direct contact op met Archeas en begin met het transformeren van economische uitdagingen in kansen. 

 

Deel dit bericht

Recente berichten

Samenwerken? We denken graag met u mee!